27.6.09

Full gass med Blue Sonic Fuel

Lørdag 7. november kl. 21.00 på Solvang ungdomshus. Inngang: kr. 200,- / 150,- (medlemmer / studenter)
En splitter ny kvartett som spiller funky souljazz! Det er duket for driv og trøkk når fire av våre mest hardtsvingende musikere braker sammen.

Staffan William-Olsson, opprinnelig fra Gøteborg, er kjent fra The Real Thing, Sharp 9, Mezzoforte, Hawk On Flight og Sons Of Angels. Han har utgitt flere soloplater (spellemannsnominert fem ganger), og har samarbeidet med musikere som Adam Nussbaum, Bob Berg, Lee Konitz og Lew Soloff.

Pianisten Jørn Øien er mest kjent fra gruppene Moment og Beady Belle. Marius Reksjø på bass har også lang fartstid med den internasjonale suksessen Beady Belle, og har også spilt med Bugge Wesseltoft. Andreas Bye er en av de mest ettertraktede trommeslagerne idag og har spilt med Bugge Wesseltoft, Sigurd Køhn, Sharp 9, John Scofield, Knut Reiersrud med flere.


Staffan William-Olsson, gitar

Jørn Øien, piano

Marius Reksjø, bass

Andreas Bye, trommer

Steinar Raknes Quartet, coolest i klassen

Mandag 5. oktober kl. 20.00 på Solvang ungdomshus. Inngang: kr. 200,- / 150,- (medlemmer / studenter)
Bassisten og komponisten Steinar Raknes tar oss med på en musikalsk rundreise med tango, bossanova og ballader. Sammen med et fantastisk band gir Raknes oss et originalt klangbilde, stillfarende og samtidig fullt av liv. Og coolt!
Raknes har spilt med Michael Brecker, Chick Corea og Bobby McFerrin. Han har vært sentral i band som Urban Connection, Ola Kvernberg Trio og The Core. I november 2008 kom CDen ”Tangos, ballads and more”. Her trer Raknes fram som komponist. En melodiøs og inderlig side av Raknes blir eksponert.

Sax og fiolin i samklang låter så elegant at det stundom er vanskelig å skille ut hvem som er hvem. Trommene fyller lekkert ut med et fyldig rytmeteppe og bassen låter så smakfullt som bare en velspilt ståbass kan gjøre.

Varden


Dette er vakkert, inderlig, nedpå og ettertenksomt - på sett og vis ei ny side ved Steinar Raknes.
Nettavisen

Steinar Raknes, bass
Ola Kvernberg, fiolin
John Pål Inderberg, barytonsaksofon
Håkon Mjåset Johansen, trommer

Hør smakebiter her.

26.6.09

Salmeskatten på ny med Treasure

Onsdag 9. september kl. 20.00 i Sel kirke. Inngang: kr. 200,- / 150,- (medlemmer / studenter)

Gruppa Treasure har tatt for seg den norske salmeskatten og har gjenskapt mange av de vakre sangene i sitt eget lydbilde. Sammen og hver for seg representerer musikerne en enorm genremessig bredde og allsidighet. Trioen slår sammen sine improvisatoriske, kreative sjeler og sprenger noen grenser sett i lys av tradisjonell salmetolkning. Den gode melodien, sterke tekster og den frie tolkningen gir nye møter og opplevelser av salmer og folketoner. I mars ga de ut en cd som har høstet godord i store deler av pressen.

Konserten arrangeres i samarbeid med organisten i Sel.

 

De tre har ganske enkelt laget en lys, varm, himmelvendt og slitesterk plate. Salmeprosjekter er i vinden, og TREASURE er enda et eksempel på at det kan bli særdeles vellykket.

Vårt land

 

Det gjør godt å høre på Treasure, den gir ro og sjelefred. Dette er en uendelig vakker liten plate jeg kommer til å høre på om og om igjen.

Oppland arbeiderblad

 

Sevaldsen spiller med en stødighet og glød som snart bør gi henne en enda høyere status i norsk musikkliv.

GD

 

Lewi Bergrud, vokal, gitar, bass

Dag Stokke, keyboards,vokal

Kristin Sevaldsen, saksofoner, vokal

 

Hør smakebiter her.