4.1.10

Hallelujazz!

Tricia Boutté og Ytre Suløens jass-ensemble med stort prosjektkor under ledelse av Per Oddvar Hildre, søndag 30. mai kl. 17.00 i Ottahallen. Inngang: kr. 200,- / 150,- (medlemmer / studenter / trygdete) / familiebillett kr. 500,-

Med over hundre aktører på scenen må vi over i et stort lokale - da er det plass til et stort publikum også! Vi tror at dette blir intet mindre enn vårens store happening, konserten du må få med deg for ikke å være helt utenfor...

Ytre Suløen har siden starten i 1973 vært et av Norges mest populære jazzband, spesialister som de er på swingende New Orleans-jazz. Det er ikke uten grunn at bandmedlemmene er utnevnt til æresborgere av New Orleans!

Fra den byen kommer også Tricia Boutté. Hun har en mangslungen karriere innen mange sjangrer. Blant de utallige stjernene hun har opptrådt sammen med, kan nevnes så ulike artister som Aretha Franklin, Ziggy Marley, Marilyn Manson (!) og Public Enemy.

Per Oddvar "Prots" Hildre er hele Norges "trollmann med kor". Hans egne kor, SKRUK og Det norske kammerkor, gjorde i sin tid korsang in i alle lag av befolkningen. Han farter jorda rundt i korsangens tjeneste og er kjent som en svært inspirerende seminarholder.

Forhåndssalg: Parken tobakk, Otta.

Tricia Boutté vokal 
Jens Arne Molvær klarinett
Kåre Nymark jr. – trompet
Jan Inge Melsæter – trombone
Morten Gunnar Larsen – piano
Einar Aarø – banjo
David Gald – tuba
Ottar Anderson - trommer
Per Oddvar Hildre - kordirigent 
 

Ung visejazz og diktarhøvding

Jo Fougner Skaansar med band og Edvard Hoem, lørdag 24. april kl. 21.00 på Norlandia Otta hotell. Inngang: kr. 200,- / 150,- (medlemmer / studenter / trygdete)
Den unge, prisbelønte jazzbassisten fra Lillehammer har besøkt oss før, med minnekonserten for Radka Toneff i fjor vår. Han har en moderne, ekspressiv spillestil, utdannet ved jazzlinja på Trondheim konservatorium med blant andre Steinar Raknes og John Pål
Inderberg som lærere. Nå er han i ferd med å ta mastergraden i jazzbass ved Musikkhøgskolen i Oslo. Fra lista over med-
musikanter kan vi nevne Kenny Wheeler, Ulf Wakenius, Lill Lindfors, Karin Krog, Steve Dobrogosz, Frode Alnæs, Urban Tunnels Klezmerband, Per Arne Glorvigen og Henning Sommerro. Nå har han sluppet sin første cd i eget navn, Den blåaste natt, med melodiøs og fengende visejazz, basert på tekster av Edvard Hoem, Ine Hoem, Dan Andersson og Edith Södergran.
Med seg har han sangerinnen Ine Hoem, som sammen med gruppa PELbO er kåret til "Young Nordic Jazz Comets 2009". Espen Berg, en ung og spennende musiker og komponist fra Hamar, trakterer tangentene. Håkon Mjåset Johansen, som har spilt hos oss med Steinar Raknes Quartet, vil som alltid gi trommene den aller beste behandling.Ellers blir denne kvelden ekstra spennende fordi Edvard Hoem, som har skrevet tekstene til flere av sangene, vil bidra med opplesning av egne tekster.

Som forfattar har eg hatt gleda av at Jo Skaansar har sett melodi til fleire av mine songtekster, og resultatet har etter mitt syn vore glimrande, ein frisk og dynamisk moderne klang, melodisk varierte og rytmisk spennande melodiar som kler mine tekster på ein framifrå måte.
Edvard Hoem

Ina Kristine Hoem synger med en mjuk, uanstrengt tone, så artikulert, men samtidig fullstendig ujålete. En nytelse å lytte til.
Live Sætre, GD

Ine Hoem - vokal
Espen Berg - piano
Jo Fougner Skaansar - bass
Håkon Mjåset Johansen - trommer
Edvard Hoem - opplesning

Arrangementet er i samarbeid med Sel bibliotek.

Hør smakebiter her.

Varm og var vokaljazz

Roger Johansen Group, lørdag 6. mars kl. 21.00 på Norlandia Otta hotell. Inngang: kr. 200,- / 150,- (medlemmer / studenter / trygdete)

Slik karakteriserer Roger Johansen musikken sin: "Vokaljazz i popvisefunkjazzgata, inspirert av Joni Mitchell og Jan Garbarek. Poplåter med jazzrusk på seg, og jazzlåter med popsnitt med vers og refreng, har vist seg å være et veldig populært lydbilde å reise rundt med, og som henvender seg til et bredere publikum kanskje, enn bare jazzdiggere."

Roger Johansen (f. 1972) fra Bodø er en av sin generasjons mest allsidige norske trommeslagere og låtskrivere. Hans fleksible trommespill har brakt ham til jobber med internasjonale navn som Bob Mintzer, Kenny Wheeler og John Taylor, og til oppdrag med skandinaviske jazzhøvdinger som Lars Jansson, Mads Vinding og Vigleik Storaas. Rogers snart 20-årige karriere i norsk jazzliv er dokumentert på en rekke innspillinger, med artister som Karin Krog, Randy Brecker, Staffan William-Olsson, Nora Brockstedt, Ravi og Tungtvann.

Han kommer med et drømmelag: Sangerinnen Marit Sandvik fra Tromsø er en alt for godt bevart hemmelighet for oss sørpå. Jon Eberson og Bjørn Kjellemyr skulle imidlertid være godt kjent, som ledende i norsk jazz i over 35 år. Rob Waring har vært en ettertraktet musiker på den norske jazz- og samtidsmusikkscenen i snart 30 år. Atle Nymo har bare så vidt rundet 30 selv, men spiller med storheter i norsk og internasjonal jazz.

Til sammen skaper de en "verden", ikke bare av Emily og hennes ord, men av også av helproff, tilbakelent, stødig og solid kvalitetsjazz.
Erik Munsterhjelm, Tønsberg Blad

... med ein slik autoritet blant songarar som Marit Sandvik alltid er, er alt i dei beste hender.
Roald Helgheim, Dagsavisen

Marit Sandvik - vokal
Atle Nymo - tenorsaksofon
Jon Eberson - gitar
Rob Waring - vibrafon
Bjørn Kjellemyr - bass
Roger Johansen - trommer

Hør smakebiter her.

Årsmøte og sing-along

Lørdag 13. februar blir det årsmøte for Otta jazz- og viseforums medlemmer på Pillarguri kafé kl. 20.00. Fra kl. 21.00 fortsetter vi med sing-along-kveld, som er åpen for alle. Inngang: kr. 150,- / 100,- (medlemmer / studenter)

På årsmøtet blir det vanlige årsmøtesaker, se egen innkalling. Det vil foreligge kandidater til alle verv, så man løper ingen uønsket risiko for å bli valgt ved å møte opp! Går årsmøtesakene raskt unna, er det åpent for å diskutere klubben, programtilbudet og arbeidet framover.

Etterpå blir det en lenge etterlengtet sing-along, klubbens mest populære arrangement! Syng av hjertens lyst med Ole Jonny og bandet. Vi stiller som vanlig med teksthefter.

Ole Jonny Bekkemellem - sang, gitar
Vidar Hoel - keyboards
Morten Graff - gitar
Tor Arne Tofte -  bass
Ole Erik Bjørnstadhaugen - trommer