28.10.12

Volodja feirer Vysotskij

Torsdag 6. desember kl. 20.00 på Norlandia Otta hotell. Inngang kr. 250,-/200,- (medl./stud./trygd.)
 
I år skulle Vladimir Vysotskij ha fylt 74 år. Han døde for 32 år siden, men hans viser spilles over alt i hele verden og er mer populære enn noen gang. Og dette vil gruppa Volodja fra Gøteborg feire med å gi ut sin fjerde plate. Det blir en svært etterlengtet liveplate. Både de selv og deres publikum har ventet lenge på dette albumet som skal slippes i november i år. I forbindelse med denne utgivelsen kommer de til å dra på en flere uker lang turné over hele Skandinavia.

En konsert med Volodja innebærer masser av latter, gråt og hissende eventyr. Ingen, virkelig ingen, etterlates uberørt av Volodja! Som de sier om seg selv: "Volodja är gruppen som tjuter som ett ånglok, gnistrar som kristall, glöder som en vulkan och som ständigt svalkar sig i det kalla Sibirien bland ficktjuvar, boxare, deporterade lagbrytare och elaka mostrar. Visorna, som ursprungligen sjungits av Vladimir Vysotskij, vet inga gränser!"

Anna Rudholm - el.piano, sang
Jonas Lundberg - gitar, mandolin, sang
Christopher Andersson Bång - gitar, sang
Sara Fridholm trekkspill, sang
Daniel Wejdin - kontrabass

Hør smakebiter her. En musikkvideo fins her.

21.10.12

Christianssand Ensemble med kor

Søndag 18. november kl. 18.00 i Otta kulturhus. Inngang kr. 250,-/200,- (medl./stud./trygd.) + avgift. Forhåndssalg: Sel kommune, tlf. 61 70 07 00.

La dere ikke forvirre av navneskiftet: Christianssand Ensemble er identisk med Christianssand String Swing Ensemble, som satte Otta kulturhus på hodet i september i fjor. Nå kommer de igjen, like virtuose, energiske og humørfylte - og med et stort kor i ryggen!  

Christianssand Ensemble ble startet i 1999, og er etter tretten år i den gode galskapens tegn nå ettertrykkelig satt på kartet som en grensesprengende bidragsyter på den norske livescenen. Dette gjennom utstrakt turnevirksomhet over hele landet, samt turnering i Norden, Russland og Argentina.

Live de Lange
Christianssand Ensemble er et helakustisk band, men arrangører og publikum tyr til rockemetaforene når de skal beskrive opplevelsen av en konsert med ensemblet: En hardtslående energiutladning, med en nesten fryktinngytende intensitet, inkludert et nøye utvalgt repertoar som spenner over mer eller mindre hele det siste hundreårets musikk-historie. Bestillingsverket "Etterskjelv" fikk anmelderne til å hente fram de helt store ordene på jazzfestivalen Canal Street i Arendal i sommer.

Gjennom årene har ensemblet samarbeidet mye med lokale kor. På denne konserten får de følge av et stort prosjektkor med deltakere fra hele Østlandet, ledet av den unge og dyktige dirigenten Live de Lange. Er du interessert i å være med i koret, kontakt mayulmo@hotmail.com. 

Sjølv taklampane svingar, i et lokale stint av begeistring over Christianssand String Swing Ensemble
Stavanger Aftenblad

Complete musicians with lots of energy on stage
BBC World

Overbevisende uttrykk i et kompakt og utadvendt band
La Nacion, Argentina
 
Miguel Emilio D. Steinsland – vokal
Per Einar Watle – gitar
Jarle Storløkken – gitar
Brynjar Rasmussen – klarinett
Marius Tobias Hoven – trombone
Eirik Are Oanæs Andersen – kontrabass
Live de Lange - korinstruktør, dirigent

Masse lesestoff, videoer og lydeksempler finner du her.

Chet Baker på nynorsk

Fredag 2. novem-
ber kl. 21.00 på Norlandia Otta hotell. Inngang kr. 250,-/200.- (medl./ stud./trygd.)

"Baker Hansen" er historien om fem norske jazzutøvere som tok Chet Baker med på en norsk språkreise. Resultatet er et spennende møte mellom amerikansk cooljazz og norsk fjelluft, tidlige jazzstandarder og vårt eget morsmål.

Hva har Chet Bakers vestkyst-sound med norsk lyrikk å gjøre? Ikke så lite, faktisk. Flere års opphold i Skandinavia på 80-tallet førte til at Chet selv samarbeidet med en rekke norske musikere, og særlig kjent er album-samarbeidene med Jan Erik Vold.

Når så kvintetten Baker Hansen tar opp arven, er det låter frå Chet Bakers repertoar som har fått fornyet kraft gjennom nyskrevne, nynorske tekster, gjendiktet av vokalist Sigurd Rotvik Tunestveit frå Ål i Hallingdal. At tekstene er på vårt eget språk gir publikum mulighet til å møte denne musikken på nært hold, og høre med "nye ører" på klassikere fra standardrepertoaret. Konsertopplevelsen vil preges av at publikum overraskes av og gjenoppdager kjente melodier som "There will never be another you" og "My funny valentine".

Besetningen på fem har bakgrunn fra Norges musikkhøgskole og har base i Oslo. Bandmedlemmene har hatt gleden av å spille med artister som Tomasz Stanko, Dave Friedman, Ralph Alessi, Jon Christensen med flere.

Thomas Husmo Litleskare - trompet
Sigurd Tunestveit - vokal
Kjetil Jerve - piano
Stian Andreas Andersen - bass
Tore Flatjord - trommer

Hør smakebiter her.